Güç ve Hareketlilik İçin Bilmeniz Gereken Vücut Ağırlığı Temelleri

Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri Vücut ağırlığı egzersizleri güç ve hareket yeteneğini geliştirmenin mükemmel bir yoludur. Ek olarak evde ya da alanınız olan herhangi bir yerde yapabileceğiniz için egzersiz yapmanın kolay bir yoludur. Bu yazı size vücut ağırlığı egzersizlerine dair bir giriş sunacak, bu tarz şeyleri yapmanın yararları, değişik egzersiz türleri ve sizin için doğru egzersizleri iyi mi seçeceğiniz ile alakalı informasyon verecektir. Ek olarak vücut ağırlığı egzersizleri yaparken kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın hataları, emniyet ipuçlarını ve vücut ağırlığı egzersizlerini iyi mi daha sıkıntılı hale getireceğinizi ele alacağız. Vücut ağırlığı egzersizlerine yeni başladıysanız, başlangıç ​​programıyla başlamanızı tavsiye ederiz. Bu, gücünüzü ve hareketliliğinizi kademeli olarak artırmanıza ve yaralanmalardan kaçınmanıza destek olacaktır. Temelleri öğrendikten sonrasında daha ileri egzersizlere geçebilirsiniz. Ek olarak, vücut ağırlığı egzersizlerini ağırlık antrenmanı ya da kardiyo şeklinde öteki egzersiz çeşitleriyle birleştirerek fazlaca yönlü bir fitness rutini oluşturabilirsiniz. Hususiyet Vücut Ağırlığı Egzersizleri Güç kurmak Şınav, barfiks, squat, lunge, […]

Güç ve Hareketlilik İçin Bilmeniz Gereken Vücut Ağırlığı Temelleri

Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri


Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri

Vücut ağırlığı egzersizleri güç ve hareket yeteneğini geliştirmenin mükemmel bir yoludur. Ek olarak evde ya da alanınız olan herhangi bir yerde yapabileceğiniz için egzersiz yapmanın kolay bir yoludur.

Bu yazı size vücut ağırlığı egzersizlerine dair bir giriş sunacak, bu tarz şeyleri yapmanın yararları, değişik egzersiz türleri ve sizin için doğru egzersizleri iyi mi seçeceğiniz ile alakalı informasyon verecektir. Ek olarak vücut ağırlığı egzersizleri yaparken kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın hataları, emniyet ipuçlarını ve vücut ağırlığı egzersizlerini iyi mi daha sıkıntılı hale getireceğinizi ele alacağız.

Vücut ağırlığı egzersizlerine yeni başladıysanız, başlangıç ​​programıyla başlamanızı tavsiye ederiz. Bu, gücünüzü ve hareketliliğinizi kademeli olarak artırmanıza ve yaralanmalardan kaçınmanıza destek olacaktır.

Temelleri öğrendikten sonrasında daha ileri egzersizlere geçebilirsiniz. Ek olarak, vücut ağırlığı egzersizlerini ağırlık antrenmanı ya da kardiyo şeklinde öteki egzersiz çeşitleriyle birleştirerek fazlaca yönlü bir fitness rutini oluşturabilirsiniz.

Hususiyet Vücut Ağırlığı Egzersizleri
Güç kurmak Şınav, barfiks, squat, lunge, dips
Esnekliği artırın Esneme egzersizleri, yoga, pilates
Hareket yeteneğini geliştirin Hareketlilik egzersizleri, köpük silindiri, kendi haline masaj
Kas kazanmak Ağırlıklı jimnastik, mukavemet bantları, kettlebell’ler

Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri

II. Vücut Ağırlığı Egzersizlerinin Yararları

Vücut ağırlığı egzersizleri forma girmenin mükemmel bir yoludur. Öğrenmesi nispeten kolaydır, her yerde yapılabilir ve güç ve hareketlilik kurmak için fazlaca etkilidir.

Vücut ağırlığınızla yapacağınız egzersizin yararlarından bazıları şunlardır:

  • Kalori yakmanın ve zayıflamanın mükemmel bir yoludur.
  • Güç ve kas kütlenizi artırmanıza destek olabilirler.
  • Esnekliğinizi ve hareket yeteneğinizi artırabilirler.
  • Faydalanma riskinizi azaltmanıza destek olabilirler.
  • Genel esenlik ve refahınızı iyileştirebilir.

Egzersize yeni başladıysanız, vücut ağırlığı egzersizleri adım atmak için mükemmel bir yoldur. Düşük etken ve eklemleriniz için kolaydır, bu yüzden her yaştan ve fitness seviyesinden insan için iyi bir seçenektir.

Daha sıkıntılı bir antrenman arıyorsanız, vücut ağırlığınızla yapmış olduğunuz egzersizlere ağırlık ya da mukavemet bantları da ekleyebilirsiniz.

Vücut ağırlığı egzersizleri genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Öğrenmesi kolaydır, her yerde yapılabilir ve güç ve hareketlilik kurmak için fazlaca etkilidir.

III. Vücut Ağırlığı Egzersizlerinin Türleri

Güç ve hareket yeteneğinizi geliştirmek için yapabileceğiniz birçok değişik vücut ağırlığı egzersizi türü vardır. En yaygın vücut ağırlığı egzersizlerinden bazıları şunlardır:

  • Şınav
  • Çekme hareketleri
  • Çömelme
  • Hamleler
  • Soslar
  • Tahtalar
  • Mekik
  • Köprüler
İlgili İçerikler  Dengeyi Sağlamak Pürüzsüz ve İstikrarlı Düşük Etkili Fitness'ın Faydaları

Ek olarak, değişik kasları hedeflemenize ve gücünüzü ve hareket yeteneğinizi artırmanıza destek olabilecek bu egzersizlerin birçok varyasyonunu da bulabilirsiniz. Mesela, ayak parmaklarınızın üstünde, dizlerinizin üstünde ya da elleriniz yukarıdayken şınav çekebilirsiniz. Ek olarak, ayaklarınız yerde ya da bir mukavemet bandıyla barfiks çekebilirsiniz.

Vücut ağırlığı egzersizlerini seçerken, zorlayıcı fakat fazlaca zor olmayan egzersizler kura çekmek önemlidir. Ek olarak, bütün büyük kas gruplarınızı çalıştıracak biçimde egzersizlerinizi çeşitlendirdiğinizden güvenilir olmalısınız.

Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri

IV. Sizin İçin Doğru Vücut Ağırlığı Egzersizlerini Iyi mi Seçersiniz

Birçok değişik vücut ağırlığı egzersizi türü vardır ve tamamı hepimiz için müsait değildir. Sizin için doğru vücut ağırlığı egzersizlerini seçerken, fitness seviyenizi, hedeflerinizi ve bireysel ihtiyacınız olan şeyleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Egzersize yeni başladıysanız ya da herhangi bir esenlik sorununuz var ise, yeni bir egzersiz programına başlamadan ilkin doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz hangi egzersizlerin sizin için emin bulunduğunu belirlemenize destek olabilir ve ek olarak emin bir halde iyi mi ilerleyeceğiniz hikayesinde size rehberlik sağlayabilir.

Doktorunuza danıştıktan sonrasında, sizin için doğru vücut ağırlığı egzersizlerini seçmeye başlayabilirsiniz. Aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey şunlardır:

  • Fitness seviyeniz: Şayet egzersize yeni başladıysanız, sıradan egzersizlerle başlayın ve güçlendikçe yoğunluğu ve zorluğu kademeli olarak artırın.
  • Hedefleriniz: Vücut ağırlığınızla yapmış olduğunuz egzersizlerle neyi başarmak istiyorsunuz? Kg vermek, kas yapmak ya da esnekliğinizi çoğaltmak mı istiyorsunuz?
  • Bireysel ihtiyaçlarınız: Birtakım kişilerin sakatlıklara ya da öteki esenlik problemlerine ahenk sağlamak için egzersizlerini değiştirmeleri gerekebilir.

Seçebileceğiniz fazlaca sayıda değişik vücut ağırlığı egzersizi arasından ihtiyaçlarınıza müsait ve hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak bir program bulacağınızdan güvenilir olabilirsiniz.

İşte sizin için doğru vücut ağırlığı egzersizlerini seçmenize destek olacak birkaç ipucu:

  • Bayağı egzersizlerle başlayın ve güçlendikçe yoğunluğu ve zorluğu kademeli olarak artırın.
  • Çalıştırmak arzu ettiğiniz kasları hedefleyen egzersizleri seçin.
  • Egzersizlerinizi çeşitlendirerek antrenmanlarınızın ilgi çekici ve zorlayıcı olmasını sağlayın.
  • Vücudunuzu kulak verin ve ağrı hissederseniz durun.
  • Herhangi bir yeni egzersiz programına başlamadan ilkin doktorunuza danışın.

    Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri

    V. Vücut Ağırlığı Egzersizleri Doğru Halde Iyi mi Yapılır

    Vücut ağırlığı egzersizleri yaparken, yaralanmayı önlemek için doğru forma odaklanmak önemlidir. Vücut ağırlığı egzersizlerini doğru biçimde yapmak için birtakım ipuçları şunlardır:

    • Yavaşça başlayın ve güçlendikçe antrenmanlarınızın yoğunluğunu kademeli olarak artırın.
    • Antrenmandan ilkin ısının ve hemen sonra soğumaya çalışın.
    • Sizi zorlayacak fakat o kadar da ağır olmayan bir ağırlık kullanın.
    • Doğru biçim ve tekniğe odaklanın.
    • Egzersizin efor aşamasında derin soluk alın ve soluk verin.
    • Vücudunuzu kulak verin ve ağrı hissederseniz durun.

    Vücut ağırlığı egzersizlerinin doğru biçimde iyi mi yapılacağı ile alakalı daha çok informasyon edinmek için, uzman bir şahsi antrenöre ya da egzersiz eğitmenine danışabilirsiniz.

    Vücut Ağırlığı Temelleri: Güç ve Hareketliliğin Temelleri

    VI. Vücut Ağırlığı Egzersizleri Yaparken Kaçınılması Gereken Yaygın Yanlışlar

    Vücut ağırlığı egzersizleri yaparken yaygın hatalardan kaçınmak önemlidir. Bu yanlışlar yaralanmaya, ağrıya ve sonuçların düşmesine yol açabilir.

    Kaçınılması ihtiyaç duyulan birtakım yaygın yanlışlar şunlardır:

    • Antrenmandan ilkin müsait biçimde ısınmamak
    • Fazlaca süratli bir halde fazlaca ağır gitmek
    • Müsait formu kullanmamak
    • Aşırı antrenman
    • Vücudunuzu dinlememek

    Bu hatalardan kaçınarak vücut ağırlığınızla yapmış olduğunuz antrenmanlardan en iyi verimi alabilir ve sakatlanma riskinizi azaltabilirsiniz.

    Vücut ağırlığınızla egzersiz yaparken sık meydana getirilen hatalardan kaçınmak için birtakım ipuçları:

    • Antrenmanınızdan ilkin minimum 5-10 dakika ısının. Bu, esnekliğinizi ve hareket aralığınızı artırmanıza ve faydalanma riskinizi azaltmanıza destek olacaktır.
    • Hafifçe ağırlıklarla başlayın ve güçlendikçe ağırlığı kademeli olarak artırın.
    • Her egzersiz için doğru formu kullanın. Bu, eklemlerinizi ve kaslarınızı yaralanmalardan korumaya destek olacaktır.
    • Aşırıya kaçmayın. Vücudunuzu kulak verin ve gerekseme duyduğunuzda dinlenme günleri ayırın.
    • Şayet egzersiz esnasında ya da hemen sonra ağrı hissederseniz, egzersizi bırakıp bir doktora görünün.

    Bu ipuçlarını takip ederek vücut ağırlığınızla yapmış olduğunuz egzersizlerde sık meydana getirilen hatalardan kaçınabilir ve egzersizlerinizden en iyi biçimde yararlanabilirsiniz.

    VII. Vücut Ağırlığı Egzersizleri İçin Emniyet İpuçları

    Doğru biçimde yapıldığında, vücut ağırlığı egzersizleri gücünüzü ve hareketliliğinizi geliştirmenin emin ve etken bir yoludur. Sadece, yaralanmalardan kaçınmak için aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birtakım emniyet ipuçları vardır.

    1. Egzersizlere yavaşça başlayın ve güçlendikçe egzersizlerinizin zorluğunu kademeli olarak artırın.

    2. Vücudunuza dikkat edin ve ağrı hissederseniz durun.

    3. Antrenmandan ilkin ısının ve hemen sonra soğumaya geçin.

    4. Şayet bir gözlemciye gerekseme duyan egzersizler yapıyorsanız, bir müşahit kullanın.

    5. Çevrenizde olup bitenlere dikkat edin ve düşen nesnelerden kaçının.

    6. Müsait giysi ve kundura giyinin.

    7. Antrenmandan ilkin, antrenman esnasında ve antrenmandan sonrasında bolca su içerek sıvı ihtiyacınız olan şeyi giderin.

    Bu emniyet ipuçlarını takip ederek faydalanma riskinizi azaltabilir ve vücut ağırlığınızla yapacağınız egzersizlerin yararlarından emin bir halde yararlanabilirsiniz.

    Vücut Ağırlığı Egzersizlerini Öteki Egzersiz Çeşitleriyle Birleştirmenin Yararları

    Vücut ağırlığı egzersizlerini öteki egzersiz çeşitleriyle birleştirmenin birçok faydası vardır. Bu faydalar şunları ihtiva eder:

    • Artan güç ve kas hacmi
    • İyileştirilmiş kardiyovasküler esenlik
    • Arttırılmış elastikiyet ve hareket yeteneği
    • Faydalanma riskinin azalması
    • Genel esenlik ve refahta iyileşme

    Vücut ağırlığı egzersizlerini öteki egzersiz çeşitleriyle birleştirirken, birbirini tamamlayan egzersizleri kura çekmek önemlidir. Mesela, vücut ağırlığı egzersizlerini ağırlık antrenmanı, kardiyo ya da yoga ile birleştirebilirsiniz. Ek olarak, daha sıkıntılı bir antrenman kurmak için değişik vücut ağırlığı egzersizlerini birleştirebilirsiniz.

    Egzersize yeni başladıysanız, yavaş başlamanız ve zaman içinde egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artırmanız önemlidir. Ek olarak vücudunuzu dinlemeli ve herhangi bir ağrı hissederseniz durmalısınız.

    Vücut ağırlığı egzersizlerini öteki egzersiz çeşitleriyle birleştirmek genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Birbirini tamamlayan egzersizleri seçerek hem zorlayıcı bununla birlikte eğlenceli bir antrenman yaratabilirsiniz.

    IX. Vücut Ağırlığı Egzersizlerini Daha Zor Hale Getirme

    Vücut ağırlığı egzersizlerini daha sıkıntılı hale getirmenin birkaç yolu vardır. Şunları yapabilirsiniz:

    • Yapmış olduğunuz yeniden sayısını artırın
    • Statik pozisyonda kaldığınız süreyi artırın
    • Egzersizlere ağırlık ilave edin
    • Egzersizin daha zorlayıcı bir varyasyonunu kullanın

    Şayet vücut ağırlığınızla yapacağınız egzersizlere yeni başladıysanız, yavaş başlamanız ve güçlendikçe zorluğu kademeli olarak artırmanız önemlidir.

    İşte vücut ağırlığınızla yapmış olduğunuz egzersizleri daha sıkıntılı hale getirmek için birtakım ipuçları:

    • Temel bir egzersizle başlayın ve bunu 10 yeniden oluşan 3 set halinde yapın.
    • Her hafta yapmış olduğunuz yeniden sayısını 2-3 yeniden artırın.
    • 10 yeniden oluşan 3 seti kolaylıkla yapabildiğinizde, egzersize ağırlık ilave edin.
    • Egzersizlere ağırlık eklemek için ağırlıklı yelek, dambıl ya da mukavemet bantları kullanabilirsiniz.
    • Şayet egzersizlere ağırlık ekleme olanağınız yoksa, egzersizin daha zorlayıcı bir versiyonunu deneyebilirsiniz.
    • Mesela, düzgüsel şınav çekmek yerine, decline push-up ya da one arm push-up yapmayı deneyebilirsiniz.

    Bu ipuçlarını takip ederek vücut ağırlığınızla yapmış olduğunuz egzersizlerin güçlük seviyesini kademeli olarak artırabilir, güç ve hareket yeteneğinizi artırabilirsiniz.

    S: Vücut ağırlığı egzersizlerinin yararları nedir?
    A: Vücut ağırlığı egzersizleri güç ve hareket yeteneğini geliştirmenin mükemmel bir yoludur. Ek olarak düşük etken bir egzersiz biçimidir, doğrusu yaralanmalara niçin olma olasılıkları daha düşüktür. Ek olarak, vücut ağırlığı egzersizleri her yerde yapılabilir, bu yüzden bir spor salonuna ya da başka ekipmanlara erişiminiz olması gerekmez.

    S: Vücut ağırlığıyla meydana getirilen egzersizlerin değişik türleri nedir?
    A: Şınav, mekik, squat, lunge ve plank şeklinde birçok değişik vücut ağırlığı egzersizi türü vardır. Ek olarak göğüs, sırt, bacaklar ve kollar şeklinde muayyen kas gruplarını hedeflemek için vücut ağırlığı egzersizlerini kullanabilirsiniz.

    S: Kendim için doğru vücut ağırlığı egzersizlerini iyi mi seçebilirim?
    A: Vücut ağırlığı egzersizlerini seçerken, fitness seviyenizi ve hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Egzersize yeni başladıysanız, sıradan egzersizlerle başlayın ve güçlendikçe yoğunluğu kademeli olarak artırın. Gücünüzü ya da hareketliliğinizi geliştirmek istiyorsanız, geliştirmek arzu ettiğiniz muayyen kasları hedefleyen egzersizlere odaklanın.



İlgili İçerikler  Mobility Magic Bu 7 Isınma Hareketiyle Hareket Alanınızın Tamamını Açığa Çıkarın

Ali Onat, dijital dünyaya olan ilgisi ve girişimcilik ruhu ile tanınan bir blog yazarıdır. Yıllarca dijital pazarlama, e-ticaret ve yatırım gibi alanlarda edindiği tecrübeleri, Kazan Akademisi üzerinden paylaşmaktadır. Hedefi, öğrencilere ve girişimcilere, finansal bağımsızlık yolunda pratik bilgiler ve stratejiler sunarak onların başarılarını desteklemektir.

  • Toplam 161 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Temel Fitness Ömür Boyu Sağlıklı Kalmak İçin Güçlü Bir Çekirdek Oluşturun

İçindekilerÇekirdek Egzersizlerinin YararlarıÇekirdek Egzersizlerinin TürleriÇekirdek Egzersizi Iyi mi YapılırKaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarAdım atmak İçin İpuçlarıÇekirdek Egzersizleri İçin Lüzumlu Ekipmanlar2. Çekirdek Egzersizlerinin Yararları3. Çekirdek Egzersizlerinin TürleriÇekirdek Egzersizi Iyi mi Yapılır5. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar6. Adım atmak İçin İpuçları7. Çekirdek Egzersizleri İçin Lüzumlu EkipmanlarMisal Çekirdek Egzersiz Rutinleri9. Çekirdek Egzersizleri İçin Emniyet Önlemleri10. Sual ve Yanıt Çekirdek egzersizleri, omurganızı ve pelvisinizi destekleyen kasları güçlendirmeye destek oldukları için her türlü fitness rutininin mühim bir parçasıdır. Güçlü çekirdek kasları, duruşunuzu iyileştirmenize, sırt ağrınızı azaltmanıza ve öteki egzersizlerde daha iyi performans göstermenize destek olabilir. Birçok değişik çekirdek egzersizi türü vardır ve fitness seviyenize ve hedeflerinize müsait muhtelif egzersizler bulabilirsiniz. Birtakım popüler çekirdek egzersizleri şunlardır: Mekik Mekik Tahtalar Yan planklar Süpermenler Çekirdek egzersizleri yaparken, yaralanmayı önlemek için doğru forma odaklanmak önemlidir. Egzersizler süresince çekirdek kaslarınızı çalıştırdığınızdan ve derin soluk aldığınızdan güvenilir olun. Ek olarak, güçlendikçe egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini yavaşça ve kademeli olarak artırmalısınız. Çekirdek […]

Ab Expedition Etkili Çekirdek Egzersizlerine Yönelik Kapsamlı Bir Kılavuz

İçindekilerII. Karın Egzersizlerinin YararlarıIII. Karın Egzersizlerinin TürleriIV. Karın Egzersizleri İçin Lüzumlu EkipmanlarV. Karın Egzersizi Iyi mi YapılırVI. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarVII. Karın Egzersizlerinizden En İyi Biçimde Istifade etmek İçin İpuçlarıKarın Egzersizlerini Ne Sıklıkta Yapmalısınız?IX. Karın Egzersizinden Ilkin ve Sonrasında Ne Yemelisiniz II. Karın Egzersizlerinin YararlarıIII. Karın Egzersizlerinin ÇeşitleriIV. Karın Egzersizleri İçin Lüzumlu EkipmanlarV. Karın Egzersizi Iyi mi YapılırVI. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarVII. Karın Egzersizlerinizden En İyi Biçimde Istifade etmek İçin İpuçlarıVIII. Karın Egzersizlerini Ne Sıklıkta Yapmalısınız?IX. Karın Egzersizinden Ilkin ve Sonrasında Ne YemelisinizSıkça Sorulan Sorular Hususiyet Tarif Çekirdek egzersizi Çekirdek egzersizi, karın kasları, sırt kasları ve pelvik taban kaslarını içeren çekirdek kaslarını güçlendirmeye odaklanan bir egzersiz türüdür. Karın egzersizi Karın egzersizi, bilhassa karın kaslarını hedef alan bir tür çekirdek egzersizidir. Karın egzersizleri Karın egzersizleri, karın kaslarını hedef alan egzersizlerdir. Birtakım yaygın karın egzersizleri içinde mekik, mekik ve plank bulunur. Çekirdek egzersizleri Çekirdek egzersizleri çekirdek kasları hedef alan egzersizlerdir. […]

Zihin-Beden Bağlantısı Egzersiz Zihinsel ve Fiziksel Sağlığınızı Nasıl İyileştirebilir?

İçindekilerII. Egzersiz ve Zihinsel Esenlik: Faydalarının Arkasındaki BilimIII. Egzersiz Zihinsel Sağlığınızı Nasıl İyileştirebilir?IV. Zihinsel Esenlik İçin Hususi EgzersizlerV. Zihinsel Esenlik İçin Bir Egzersiz Rutini Başlatmaya Yönelik İpuçlarıVI. Egzersiz ve Ruh Sağlığı Hakkında Yaygın MitlerZihinsel Esenlik İçin Egzersiz: Nelerden Kaçınmalısınız?VIII. Egzersiz ve Ruh Sağlığı: Yan TesirleriIX. Egzersiz ve Ruh Sağlığı: Ne Süre Doktora Görünmeli II. Egzersiz ve Zihinsel Esenlik: Faydalarının Arkasındaki Bilim III. Egzersiz Zihinsel Sağlığınızı Nasıl İyileştirebilir? IV. Zihinsel Esenlik İçin Hususi Egzersizler V. Zihinsel Esenlik İçin Bir Egzersiz Rutini Başlatmaya Yönelik İpuçları VI. Egzersiz ve Ruh Sağlığı Hakkında Yaygın Mitler VII. Zihinsel Esenlik İçin Egzersiz: Nelerden Kaçınmalısınız? VIII. Egzersiz ve Ruh Sağlığı: Yan Tesirleri IX. Egzersiz ve Ruh Sağlığı: Ne Süre Doktora Görünmeli Çoğu zaman Sorulan Sorular Egzersiz ve Esenlik Zihin-beden bağlantısı Egzersizin, stresi azaltmak, ruh halini iyileştirmek ve öz saygıyı çoğaltmak da dahil olmak suretiyle ruh sağlığı açısından birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Zihin-beden bağlantısı, fizyolojik ve psikolojik sağlığımızın […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele